Čokoládové preclíky - recept

27. listopadu 2010 v 0:00 | David Krásný |  Recepty
Potřebujeme tyto suroviny:
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g tuku
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g čokolády

Suroviny vymícháme na hladké těsto a dáme ho ztuhnout do ledničky. Potom těsto rozdělíme na malé kousky a z nich vyválíme válečky. Ty rozřežeme na tak dlouhé kousky, jak velké chceme mít preclíky, vytvarujeme praclíky a upečeme v mírně vyhřáté troubě při 160°C asi 10-12 minut. Pečivo se musí rozležet asi 3 týdny. Těsne před Vánoci zdobíme máčením části nebo celého preclíku v čokoládové polevě nebo ozdobíme puntíky z bílé polevy nebo i jinak podle fantazie.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama